27. oktober 2023: Udgivelsesreception i anledning af Refsnæsskolens 125 års jubilæum

Refsnæsskolen har den 1. november 2023 eksisteret i 125 år. I anledning af den runde fødselsdag har Blindehistorisk Selskab udsendt jubilæumsskriftet ’Et tilbageblik på Det Kgl. Blindeinstitut ved Kalundborg Fjord. Erindringer fra elever på Børnehjemmet, Østskolen og Vestskolen’. Skriftet fylder 330 sider. Det er redigeret af Leif Martinussen og rummer en række vidnesbyrd fra tidligere elever om livet på skolen fra dens grundlæggelse i 1898 og frem.

Jubilæumsskriftet blev præsenteret for selskabets medlemmer og offentligheden ved en reception fredag den 27. oktober 2023 fra kl. 15.00-17.00 i mødelokale ”København” i Handicaporganisationernes Hus Blekinge Boulevard 2 i Tåstrup.

40 personer deltog i receptionen. Formand for Blindehistorisk Selskab Poul Lüneborg bød velkommen. Thorvald Kølle, bidragyder til bogen, forklarede, hvordan han i 2020 havde fået ideen til en bog om Refsnæsskolen. Værkets redaktør og bidragyder Leif Martinussen redegjorde for arbejdet med bogen, dens opbygning og hensigten med den. Medlem af forretningsudvalget for Dansk Blindesamfund Jesper Holten ønskede tillykke med udgivelsen og understregede betydningen af, at de erfaringer fra Refsnæsskolen, som bogen er udtryk for, aldrig må blive glemt. Herefter var der åbnet for andre indlæg om Refsnæsskolen, inden man gik over til hygge og samvær blandt de fremmødte.

Lydoptagelsen af receptionen er udført og redigeret af Henrik Olsen, varighed 1 time.

Download optagelsen